Leuke eetgelegenheden

Leuk en lekker uit eten in Hongarije. In Orgovany, Kiskunmajsa en Harkakotony.

Leuke eetgelegenheden

HAROM GUNAR in Kecskemét
Dit grote hotel annex conferentiecentrum heeft een uitstekende keuken die tot laat in de avond geopend is. Hongaarse specialiteiten en de Franse keuken wisselen elkaar af. Voor de kinderen worden de portie's aangepast en u betaald hiervoor dan ook de halve prijs.
Ze spreken zeer goed Duits en redelijk Engels. De kaart is ook in meerdere talen en ze geven een goed wijnadvies. Hier eet u voor gemiddeld € 10,00-15,00 p.p. een beetje afhankelijk van wat u drinkt natuurlijk.

CAFE LIBERTÉ in Kecskemét
Dit is het bekendste cafe/restaurant van Kecskemét. Tegenwoordig heeft het een andere naam, maar als u vraagt naar cafe Liberté weet iedereen u te vertellen waar het is. Ook hier is een uitgebreide kaart met vele Hongaarse specialiteiten. Vele seizoens producten worden hier in heerlijke gerechten verwerkt. En de kinderen eten ook hier halve portie's voor de halve prijs.
U kunt hier heerlijk buiten zitten op het overdekte terras direct aan het belangrijkste plein van Kecskemét. Dit restaurant zit in de zelfde prijsklasse als Harom Gunar.

BAB-GYULÁS in Kiskunmajsa
Wilt u genieten van een typische Hongaarse ambiance dan is het Bab-gyulás restaurant een goede keus. Hier staan op het menu de echte boeren gerechten en de portie's zijn ook zo. Vooral de soepen zijn heerlijk hier en de echte pörkölt is hier ook niet te versmaden.
U vindt dit restaurant aan de Kiskunfelygyhazi Ut, dit is richting het thermaalbad.

SZÉLMALOM CSARDA in Kecskemét
Dit leuke restaurant, een oude molen, ligt aan de rand van Kecskemét (aan de weg richting Kiskunfelygyhaza). Hier kunt u genieten van Hongaarse "boerenkost". Zeer aan te raden is de gemengde vleesschotel, hierop liggen diverse soorten vlees en sausjes met aardappelen, groente en patatjes. Het gebeurt veel in Hongarije dat meerdere mensen 1 plate bestellen met 2 borden. Niet raar gezien de grote hoeveelheden die er geserveerd worden. Hier eet u voor ongeveer € 8,00- 10,00 pp.

 

En verder nog.
Bij Orgovány, Nada’s: Dit restaurant ligt in Jakabszállas, aan de doorgaande weg. Hier worden de lekkerste pörkölt van Hongarije geserveerd. Het eten haal je op aan het loket waarachter
2 struise Hongaarse dames het heft in handen hebben. Grote portie’s voor aangename prijzen.

In Jakabszállas, Stefania: Dit is restaurant annex bar/café. Een net restaurant met eenvoudige kaart en dito prijzen. Zijn elke dag geopend vanaf 6:30 uur tot 22:00 ’s avonds. .

Bij Jakabszállas, Vliegveld restaurant. Dit is een echte aanrader. Iets duurder dan bovengenoemde restaurants maar wel goed en lekker. Op het vliegveld kan men ook rondvluchten maken voor een aangename prijs. Bij dit restaurant is een hotel met zwembad en fitnessruimte waar men tegen betaling gebruik van kan maken. Ook is er een bowling baan. Het vliegveld is gelegen net buiten Jakabszállas en is bewegwijzerd..

In Kiskunmajsa, Bab Rósza restaurant: Dit restaurant ligt schuin tegenover de uitgang van het thermaalbad Jonatermal. Hier kun je traditionele gerechten eten in een ongedwongen traditionele sfeer. Er is buiten rondom de houtgestookte oven een aantal zitplaatsen gerealiseerd en binnen is het gemoedelijk. Dit restaurant wordt veel bezocht door toeristen en ze spreken hier goed Duits.
Prijzen gemiddeld € 10,00 – 15,00 p.p. Het restaurant heeft ruime openingstijden; 's morgens vanaf 11.00 uur tot ’s avonds 22.00 uur.

Gedeon Tanya: Dit is een pension waar je kunt eten met “de familie” Je krijgt hier ook geen kaart, wat die dag geserveerd wordt dat kun je eten. Het “restaurant” is eigenlijk zo’n beetje de huiskamer van de gastheer en dame. Naast heerlijk eten bieden ze ook een uitgebreid excursie programma, waaronder een puszta tocht, waarmee je met een ossenkar de puszta gaat verkennen en lekker eten onderweg. Ook kun je hier heerlijk paardrijden. Zeker een bezoek waard!!

Izsák: Dit dorpje ligt ongeveer 10 km van Orgovány vandaan en is iets groter. Hier kan men ook geld opnemen uit de geldautomaat.
In dit dorpje zijn enkele goede restaurants waaronder een pizzeria.

 

Maar wij zeggen "ga op zoek en het ervaar het zelf; proef het culinaire Hongarije"!
Heeft u zelf een goed restaurant gevonden die het melden op de website waard is, laat het ons dan weten. Contact ons. Alvast bedankt!