Omgeving Harkakötöny

Harkakötöny is een klein dorp met Kiskunhalas en Kiskunmajsa is het centraal gelegen voor diverse uitstapjes.

Omgeving Harkakötöny.

Harkakötöny is een klein dorp met ongeveer 900 inwoners. Gelegen tussen de 2 grotere plaatsen, Kiskunhalas en Kiskunmajsa is het centraal gelegen voor diverse uitstapjes.

In het dorp is een kleine kruideniers winkel die goed is uitgerust. Ook is er een postkantoor(tje), een huisarts en een klein cafeetje waar de lokale bevolking geniet van de dagelijkse koffie...

Vanuit het dorp kunt u naar het Harka Tò. Dit grote meer is een beschermd natuurgebied welke veel bijzondere flora en fauna herbergt. Er zijn verschillende wandelroutes uitgezet.
Vanuit Harkakötöny bent u met 15-20 minuten bij het heerlijke termaal bad van Kiskunmajsa.
In Kiskunmajsa zijn vele restaurants te vinden om de inwendige maag te verwennen.

Kiskunhalas is een redelijke stad met een regiofunctie. Hier zijn een aantal grote winkels waaronder een Lidl, Tesco, en Takko.
In het centrum kunt u heerlijk slenteren om hier en daar op een terrasje te genieten van het relaxte Hongaarse leven.
Voor een uitstapje wat verder weg, is Subotica in Servie een aanrader. Deze mooie oude stad heeft een heel aantal mooie kerken en pleinen. Ook de zaterdagmarkt is zeer aan te raden.

Op ongeveer 150 kilometer ligt Budapest, de parel aan de Donau. Deze prachtige en beroemde stad is absoluut een bezoekje waard als u in Hongarije bent. De stad is verdeeld in 2 delen Buda en Pest. Wanneer u met de trein komt komt u aan op station Nyugati in het stadsdeel Pest. Vanuit hier kunt u het beste de stad per openbaar vervoer of te voet verkennen. In Pest vindt u het prachtige parlementsgebouw, St Stefansbasiliek en het Heldenplein. Via de Széchenyi Kettingbrug komt u in het stadsdeel Boeda. Boeda is hoger gelegen en hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Bezienswaardigheden hier zijn de burchtheuvel o.a. met het voormalig keizerlijk paleis (Sissi heeft er gewoond), het vissersbastion en de St Mattiaskerk. Ook kunt in de hele stad gezellig winkelen en rondsnuffelen in de gezellige souvenirwinkeltjes. Ook kunt u hier heerlijk ontspannen in één van de vele thermaal baden die de stad rijk is. Na een dag rondwandelen en winkelen kunt u eten in één van de vele gezellige restaurants. Vanuit Kecskemét rijden er regelmatig treinen naar Boedapest.