Omgeving Kigyos

Omgeving Kigyós / Alfold

De woning is gelegen in de populaire hongaarse streek de Alfold. Het oneindige landschap, de rust, de poesta en flora en fauna zijn uniek. Het huis is een perfecte uitvalsbasis voor kortere en langere uitstapjes.

U kunt de beroemde geneeskrachtige bronnen in Kiskunmajsa bezoeken, deze liggen op enkele minuten rijden van de woning. De gehele spa faciliteiten beslaan 20 hectare, met binnen- en buitenbaden, glijbanen, wildwaterbaan, massagestralen, thermaalbaden, bubbelbaden, hete poelen en geisers. Ook is hier een sauna en solarium.

Voor cultuurliefhebbers ligt Szeged op 45km afstand. Hier kunt u 1 á 2 dagen doorbrengen om de verschillende musea, monumenten en kerken te bezichtigen. Ook kunt u hier genieten van een hapje en een drankje in de verschillende restaurantjes en café's. Een echte aanrader is Virág Czukrázda op het pleintje Klauzál Ter. In dit koffiehuis kunt u genieten van koffie met allerlei heerlijke koekjes en taart. Door deze stad loopt ook de rivier de Tisza, die u per boot kunt verkennen. Ook kan in deze rivier gevist en gezwommen worden.

Kecskemét ligt 65km ten noorden van Kígyós. Deze prachtige Jugendstil stad is zeker de moeite van een bezoek waard. Vanaf het plein kunt u verschillende kerken en gebouwen bewonderen. Ook de Synagoge, die tegenwoordig het centrum van wetenschap en techniek is, is prachtig om te bezoeken. In de zomer worden in Kecskemét veel festivals georganiseerd. Deze stad is zeker de moeite van een bezoek waard.