Omgeving Orgovány

De omgeving van Orgovány is zeer afwisselend.

Grote vlaktes en mooie wijngaarden wisselen elkaar regelmatig af. In het nabijgelegen Bugac-Puszta vindt u het oude Hongaarse leven nog terug.

U kunt met paard en wagen de poesta verkennen en het herdersmuseum bezoeken. Daarna volgt er een spectaculaire paardenshow, waarin u ziet hoe behendig de ruiters zijn. Er is een restaurant aanwezig en een leuk souvenirwinkeltje. Ook kunt u hier heerlijk wandelen op de bewegwijzerde paden.

Soltvadkert ligt op ca. 20 minuten rijden van Orgovány. Aan de rand van het dorp is een groot zwemmeer. Bij dit meer is ook veel te doen, zo zijn er een kermis, restaurantjes en disco’s. De entree is ca. 400 forint (€1.50) voor volwassenen, voor kinderen betaalt u de helft. In het cenntrum kunt u er heerlijk ijs krijgen in één van Hongarije's meest bekendste ijssalons. Uit de verre omtrek komen de mensen hier ijs kopen!


Kecskemét is een prachtige stad met veel Jugendstil gebouwen. In het autovrije centrum van deze stad kunt u genieten van de mooie kerktorens, koepels en prachtige gevels. Elk uur speelt het carillon diverse composities van de Hongaarse componist Kodály, die in deze stad is geboren. Het Cifra Palota (Bonte Paleis) is zeker de moeite van een bezoek waard. Een adres om heerlijk te eten is het restaurant Harom Gunar (de 3 Ganzen). Vanaf hier kunt u ook een ritje maken per trein over een smalspoortraject dat tussen Kecskemét en Bugac-Puszta en Orgovány rijdt. Dit treintje rijdt in de zomer meerdere malen per dag op en neer.

Op ongeveer 80 kilometer ligt Budapest, de parel aan de Donau.

Deze prachtige en beroemde stad is absoluut een bezoekje waard als u in Hongarije bent. De stad is verdeeld in 2 delen Buda en Pest. Wanneer u met de trein komt komt u aan op station Nyugati in het stadsdeel Pest. Vanuit hier kunt u het beste de stad per openbaar vervoer of te voet verkennen. In Pest vindt u het prachtige parlementsgebouw, St Stefansbasiliek en het Heldenplein. Via de Széchenyi Kettingbrug komt u in het stadsdeel Boeda. Boeda is hoger gelegen en hiervandaan heeft u een prachtig uitzicht over de stad. Bezienswaardigheden hier zijn de burchtheuvel o.a. met het voormalig keizerlijk paleis (Sissi heeft er gewoond), het vissersbastion en de St Mattiaskerk. Ook kunt in de hele stad gezellig winkelen en rondsnuffelen in de gezellige souvenirwinkeltjes. Ook kunt u hier heerlijk ontspannen in één van de vele thermaal baden die de stad rijk is. Na een dag rondwandelen en winkelen kunt u eten in één van de vele gezellige restaurants. Vanuit Kecskemét rijden er regelmatig treinen naar Boedapest.